Geschiedenis

Het is allemaal begonnen in 1845 in de Marktgasse in Zürich in een klein patisserie winkeltje. David Sprüngli-Schwarz en zijn 29 jaar oude zoon Rudolf probeerden toen iets nieuws: ze besloten om chocolade te maken, meer specifiek vaste chocolade wat de laatste trend uit Italië was. Tot dan kenden mensen chocolade enkel als een drank.
Het nieuwe chocolade product werd al snel heel populair en tegen 1870 hadden ze al meerdere winkels geopend in Zürich en voerden ze hun producten reeds uit naar andere europese landen en zelfs naar India!

In 1898 werd de publieke "Chocolat sprüngli AG" opgericht om voldoende middelen te verzamelen om verder te kunnen groeien en een jaar later in 1899 kochten ze van Rodolphe Lindt zijn chocoladefabriek, zijn merk alsook de geheime productie recepten. Zo werd "Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG" geboren. Dit was een belangrijke stap want Rodolphe Lindt had in 1879 het unieke 'conchage' proces ontwikkeld wat er toe leidde dat de chocolade een zacht smeltende textuur kreeg wanneer hij gegeten werd. In hetzelfde jaar 1899 werd eveneens de eerste steen gelegd van een compleet nieuwe fabriek net buiten Zürich te Kilchberg, waar tot op de dag van vandaag nog steeds de Zwitserse Lindt chocolade gemaakt wordt.

In de jaren die volgden, groeide het succes van merk sterk. Lindt chocolade werd geëxporteerd naar alle landen in de wereld. Maar het is pas vanaf de jaren 70 dat dankzij enerzijds verdere innovatie en kwalitieitsverbeteringen, en anderzijds het oprichten van eigen businessunits en nieuwe productiesites in Frankrijk, Duitsland, Italië en de VS de internationale groei een hoge vlucht nam.

Vandaag is Lindt & Sprüngli erkend als wereldmarktleider in het luxechocolade segment met een uitgebreide selectie van producten in ruim 100 landen. Gedurende zijn 160-jarig bestaan, is het merk uitgegroeid tot één van de meest innovatieve en creatieve chocolademakers, met 6 productiesites in Europa, 2 in de VS en verkooporganisaties in vier continenten.

Indien u nog meer informatie wilt, zie dan ook op www.lindt.com

Mail mij terug

Naam:
Email:
Telefoon:
Opmerkingen:
 • Zakelijk

  Steeds meer bedrijven weten een weg naar Lindt te vinden. Indien u interesse heeft om een zakelijke klant te worden dan kunt u contact opnemen door middel van ons contactformulier. Graag ontvangen wij u na afspraak in één van onze filialen of komen wij bij u langs om u kennis te laten maken met ons assortiment. Klik hiervoor op de onderstaande link.

  Ontdek ons zakelijk aanbod
 • Particulier

  Het gehele assortiment is verkrijgbaar in al onze filialen, dit is inclusief alle seizoensproducten.
  Op onze webshop hebben wij al een grote selectie voor u gemaakt.

  Ontdek ons aanbod

Fotogalerij